Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Καλό καλοκαίρι

Ακούω και ξεχνώ
Βλέπω και θυμάμαι
κάνω και καταλαβαίνω

Κομφούκιος, Κινέζος ΦιλόσοφοςΣεπτέμβριος ήταν που βρεθήκαμε παρέα και μέσα από τις τόσες σχολικές μας δράσεις, ο καιρός πέρασε σύντομα. Χωρίς να το καταλάβουμε έφτασε το γλυκό καλοκαιράκι. 
Ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε έχοντας γνώσεις και συναισθήματα βαθιά χαραγμένα μέσα μας.

Οι μέρες πέρασαν σα νεράκι. Σαν το νεράκι που συναντήσαμε στα καλοκαιρινά μας σχέδια εργασίας.Θάλασσα, βυθός, αμμουδιά, ψάρια, κοχύλια, καράβια, γοργόνες......μας πήραν απ' το χέρι και μας οδήγησαν στα υπέροχα μονοπάτια της φαντασίας. 


Παρέα με την περιέργεια και τη λαχτάρα μας για εξερεύνηση, βουτήξαμε σε καταγάλανα νερά, κι εκεί το καράβι μας έπεσε πάνω στη γοργόνα, την αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου! 


Η σχολική χρονιά που πέρασε, είχε γεμίσει το καράβι μας με τόση χαρά, που ξεχάσαμε να φοβηθούμε!

"Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;" μας ρώτησε...
"Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει" απαντήσαμε με μια φωνή, αφού ξέραμε καλά το μύθο.
Ικανοποιημένη από τα λόγια μας, χαμογέλασε και έσπρωξε το καράβι μακριά. Σε μέρη που θα μας γεμίσουν με όμορφες εικόνες, λέξεις, σκέψεις, που θα φέρουμε ξανά μαζί μας όταν με το καλό βρεθούμε τον Σεπτέμβρη.Μέχρι τότε ευχόμαστε όλες οι διαδρομές των παιδιών, των γονιών, των φίλων του σχολείου,πραγματικές ή φανταστικές, να είναι καλοτάξιδες.
Όσο για τα παιδιά της ομάδας του νηπιαγωγείου, τους φετινούς μας απόφοιτους, όπως λένε και τα λόγια του Καζαντζάκη "έχετε τα πινέλα, έχετε τις μπογιές, ζωγραφίστε τον παράδεισο και μπείτε μέσα". Καλή πρόοδο.

Καλό καλοκαίρι
Φ.Τ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου