Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη στο Σπίτι Των Μικρών

Πώς να μιλήσει κανείς στα παιδιά για την οικονομική κρίση; Ένα θέμα δυστυχώς επίκαιρο, που απασχολεί πολλούς από εμάς. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που είτε δια στόματος ενηλίκων, είτε μέσω της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου «έχει πάρει το αυτί τους» για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας. 


Στο Σπίτι Των Μικρών, αφορμή για μια προσέγγιση του θέματος, ανάλογη της ηλικίας των παιδιών, στάθηκε το βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη «Ο Άνεργος Πρίγκιπας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και περιλαμβάνεται στη σειρά «Μικρές Καληνύχτες».

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα και να μοιραστούμε μαζί της αυτή την τόσο όμορφα δοσμένη ιστορία της.


Ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένας πρίγκιπας που χάνει περιουσία και δουλειά! Αναγκάζεται λοιπόν να αλλάξει στόχους και επιθυμίες και να αναζητήσει νέο.. επαγγελματικό προσανατολισμό.
Για έναν πρίγκιπα με τόσα προσόντα αυτό θα φαινόταν… παιχνιδάκι, αλλά θα αποδειχτεί ότι δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη υπόθεση. Να φανταστείτε πως σε μια θέση που του φάνηκε ιδανική,  προτίμησαν να προσλάβουν ένα μακρινό συγγενή του πεθερού του μπατζανάκη του κουρέα του βασιλιά! 

Με το σκεπτικό πως «η δουλειά δεν είναι ντροπή , η οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να μην επαναπαύεται κάποιος σε μεγαλεία , δόξα και δάφνες που κάποτε μπορεί να κοσμούσαν τον κόσμο του και πως η ζωή βοηθά τους τολμηρούς , τους θαρραλέους , τους έξυπνους και τους ανθρώπους που έχουν θέληση , πείσμα, όνειρα και επιμονή» , γυρεύει την τύχη του στο «βασίλειο της Γεύσης» . Σε μια ταβέρνα που χάρη στον πρίγκιπα και τις προσπάθειές του, αποκτά μεγάλη φήμη.

Έτσι ο ήρωας μας,  ξαναβρίσκει τα ... μεγαλεία του και μάλιστα σε μια δουλειά που ούτε είχε φανταστεί ότι μπορούσε να κάνει.

Η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου, ανήκει στο Νικόλα Ανδρικόπουλο.


Δραστηριότητες που εκπόνησε η ομάδα
του προνηπιακού τμήματος με αφορμή τον "Άνεργο πρίγκιπα".
Η συγγραφέας, ξεφυλλίζει με τα παιδιά,
 βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.


Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μπουλντούμη για το υπέροχο ...βιβλιοπρωινό που μας χάρισε.
Περισσότερα βιβλία της συγγραφέως, μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου