Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Δεκέμβριος. Κάθε μέρα Χριστούγεννα

Μήνας, χαράς, γιορτής, μήνας που αφυπνίζει συναισθήματα ξεχασμένα, λόγια αγαπημένα, που γεμίζει τον τόπο με μυρωδιές, γεύσεις, αναμνήσεις όμορφες στιγμές. 
Ένας μήνας που στο "σπίτι των μικρών" θελήσαμε να τον ...περιποιηθούμε όπως του αξίζει!Το σχολείο μας γέμισε μελωδίες και γιορτινές γωνιές.


Μια τρυφερή ιστορία διαβάσαμε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο . Τις « τρεις και μια ευχές» του G. Garofalo, που μας βοήθησε να μπούμε στον κόσμο του παραμυθιού όπου όλα μπορεί να συμβούν.


Γιορτές χωρίς γλυκά, «σπίτι των μικρών» χωρίς γέλιο! Κι έτσι με ποδιές και σκούφους και την καλή μας διάθεση, μετρήσαμε, ζυγίσαμε, υπολογίσαμε και πλάσαμε πεντανόστιμα μελομακάρονα γεμίζοντας το σχολείο μας υπέροχες μυρωδιές.
Μετά το…μέτρημα των υλικών, ξεκινήσαμε να μετράμε τις μέρες για τα Χριστούγεννα αλλά και τα στολίδια που φτιάξαμε.Παραμύθια, στολίδια, μουσικές, κλίμα γιορτής κάθε μέρα στο σχολείο. Αλλά τα Χριστούγεννα έχουν μέσα τους και τη σκέψη για τον συνάνθρωπο. Πιο έντονα ίσως από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο επισκεφτήκαμε το ίδρυμα «ο καλός Σαμαρείτης» στην Αργυρούπολη όπου με την υποστήριξη των γονιών του σχολείου ενισχύσαμε το ίδρυμα με υλικά και με την αγορά αντικειμένων από το μπαζάρ που υπήρχε στο χώρο.
 Εκεί, μας αφηγήθηκαν  την ιστορία του «Τικαλάκη». Ενός παιδιού που αντιμετωπίζει τα πράγματα με αισιοδοξία παρ όλες τις δυσκολίες που έχει στη ζωή του.Ο μήνας κύλησε με ήθη και έθιμα του τόπου, με λίστες που φτιάξαμε για τα δώρα που επιθυμούμε αλλά και για τα άλλα δώρα, αυτά της καρδιάς, που θέλουμε να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.


Τα παιδιά δραματοποιούν το παραμύθι της Φρικαντέλας
 Στις δράσεις μας προσκαλέσαμε και τη μάγισσα... Φρικαντέλα που όπως και στο παραμύθι της έτσι και στην τάξη , καταφέραμε να της δείξουμε τη χαρά των Χριστουγέννων και τα καλά πράγματα που υπάρχουν γύρω μας. Φυσικά με αφορμή το παραμύθι τραγουδήσαμε κάλαντα και ανταλλάξαμε ευχές για καλές γιορτές.Από όλους εμάς στο "σπίτι των μικρών", πολλές ευχές για καλά Χριστούγεννα γεμάτα 
όμορφες στιγμές,
 με τους μικρούς και τους μεγάλους αγαπημένους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου