Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Δράσεις για την απόλαυση της ανάγνωσης

Τα βιβλία αποτελούν καθημερινό... εργαλείο στις παιδαγωγικές και δημιουργικές μας δράσεις. 
Εκτός όμως από αυτό το σκοπό, ... εξυπηρετούν και την απόλαυση που παρέχει η ανάγνωση-αφήγηση μιας ιστορίας. Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό, ο Ιανουάριος βρήκε την ομάδα του προνηπιακού τμήματος,  να .. οργανώνει τη δανειστική της βιβλιοθήκη. 

Στο πρώτο στάδιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις πάνινες τσάντες που θα μεταφέρουν τα βιβλία από το σχολείο στο σπίτι και πίσω ξανά. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, είναι οι γονείς οι οποίοι καλούνται να υποστηρίξουν τα παιδιά και σε ότι αφορά στην πρακτική αλλά και στη δημιουργική διαδικασία.Στις 19 Ιανουαρίου, υποδεχτήκαμε την εικονογράφο-συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση (υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν εικονογράφησης 2016) η οποία μοιράστηκε μαζί μας τη δράση «Ζωγραφηγήσεις». 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφήγησης – εικονογράφησης στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά του προνηπίου και του νηπιαγωγείου. Μαζί μαζί με τη συγγραφέα συνέθεσαν ιστορίες με όχημα τη φαντασία τους.

Εικόνες και ήρωες ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας. Η δημιουργός εμπνεύστηκε από τα παιδιά και τα ενέπνευσε με τη σειρά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου