Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Από την τάξη, σε σπήλαιο!

Σπήλαια!
Ένας ολόκληρος κόσμος βαθιά μέσα στη γη ζει στους δικούς του ρυθμούς μακριά από όσα βλέπουν τα μάτια μας. Μύθοι θρύλοι και παραδόσεις γύρω από αυτά, εξάπτουν την φαντασία και οδηγούν στην ανάγκη για περαιτέρω έρευνα.

Ερωτήσεις γύρω από το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και ποια μυστικά κρύβουν, θέσαμε σε έμπειρους σπηλαιολόγους που επισκέφτηκαν το σχολείο μας.


Μας μίλησαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό και μαζί τους κάναμε μια φανταστική σπηλαιολογική εξερεύνηση ,  δεμένοι με σχοινιά, φορώντας κράνη, κρατώντας φακούς.


Συναντήσαμε σταλακτίτες και σταλαγμίτες, περπατήσαμε στις μύτες των ποδιών μας για να μην ξυπνήσουμε τις νυχτερίδες και ακούσαμε τους ήχους υπόγειων νερών.


Αφού ...βγήκαμε ξανά στο φως, φτιάξαμε τις δικές μας νυχτερίδες και κεραστήκαμε "νυχτεριδογλυκά". Μέσα από παιχνίδια, ανακαλύψαμε πως "ότι είναι στο φως είναι και στο σκοτάδι" και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε στα σκοτεινά.


Υπεύθυνοι για την παρουσίαση, ήταν οι γονείς του Ηλία. Η Αντωνίνα και ο Μάκης, "δεινοί" σπηλαιολόγοι, που για χάρη μας έφεραν πραγματικό εξοπλισμό και μας πρόσφεραν ρεαλιστικές αφηγήσεις για τις σπηλαιολογικές τους περιπέτειες.

Ένα υπέροχο ταξίδι, που δεν δεν ολοκληρώθηκε σε αυτή τη συνάντηση. 
Τα σπήλαια, θα συναντήσουν τη θεματική που αφορά στην εξέλιξη της γραφής, την σπηλαιογραφία, τα εικονογραφήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου